Motive pentru scăderea potenței
- tulburări vasculare;
- tulburări endocrine;
- tulburări neurologice;
- încălcări ale medicamentelor;
- încălcări locale.
Aceste opțiuni corespund naturii organice a bolii despre care am discutat deja, în care impotența este rezultatul abaterilor în funcționarea normală a unuia sau altui organ (sistem) din corpul masculin. Bolile care provoacă dezvoltarea impotenței la bărbați includ următoarele: hipertensiune arterială, ateroscleroză, testosteron scăzut (hipogonadism), scleroză multiplă, diabet zaharat, leziuni ale măduvei spinării.
Concentrându-ne pe impotența cauzată de boli ale organelor genitale, putem distinge trei forme principale care apar pe fondul influenței următoarelor tipuri de factori: tulburări asociate cu funcția intrasecretorie a testiculelor; relevanța bolilor tuberculului seminal și glandei prostatei; cauze mecanice (boli ale penisului, leziuni sau malformatii). În primul caz, boala are o natură endocrină de origine, pe fondul căreia reducerea producției de hormon sexual de către testicule duce la o slăbire concomitentă a dorinței sexuale.
Acest tip de tulburări testiculare pot fi de natură congenitală (subdezvoltarea testiculelor), pot fi dobândite și în copilărie (când se suferă de orhită bilaterală sau oreion, cu cicatrici și încrețiri la testiculele bolnave) sau la o vârstă mai matură (traumatism testicular). , orhită, modificări legate de vârstă care însoțesc debutul bătrâneții sau senilității).
În ceea ce privește a doua formă, în care sunt luate în considerare boli ale tuberculului seminal sau ale glandei prostatei care sunt relevante pentru pacient, acestea, la rândul lor, sunt asociate fie cu prezența abaterilor de la viața sexuală normală (ceea ce implică prezența exceselor sexuale). în ea, acțiuni asociate cu prelungirea artificială a actului sexual sau cu întreruperea acestuia, precum și cu masturbarea frecventă) sau cu infecția terților (prostatita post-tricomonas sau post-gonoreică și celelalte forme ale acesteia).
Medicamente pentru tratamentul disfuncției erectile
Există multe medicamente pe piață care pot îmbunătăți potența. Consultațiile cu un medic vă vor ajuta să alegeți cea mai bună opțiune pentru cazul dumneavoastră specific.
Injecții
Utilizarea terapiei intracavernose înainte de actul sexual garantează o erecție de lungă durată cu utilizarea adecvată a medicamentelor. Prin injectarea soluției direct în zona dorită, este posibil să se obțină un efect mai rapid decât atunci când se utilizează tablete.
În ciuda faptului că stăpânirea tehnicii de auto-injectare nu este atât de dificilă, se recomandă încredințarea procedurii (cel puțin prima injecție) unui specialist, ceea ce reduce la minimum riscul de deteriorare a vaselor subcutanate.
Forme de tablete
Atunci când alegeți un mijloc de normalizare a potenței, trebuie să studiați cu atenție contraindicațiile disponibile.
Tabletele normalizează circulația sângelui și ajută la creșterea potenței. Substanțele active care compun medicamentul durează destul de mult timp.
În cazuri rare, medicamentele provoacă apariția de dureri musculare la spate, priapism și vasodilatație.
Lumanari pentru potenta
Remediile din această serie nu restabilesc complet puterea masculină în toate cazurile. Dar, în cea mai mare parte, aduc rezultate tangibile.
Bărbații complet sau relativ sănătoși notează beneficiile ridicate pentru sănătate ale supozitoarelor, îmbunătățirea erecției, prelungirea actului sexual și creșterea dorinței.
Spray-uri
Pentru bărbații care suferă de boli care nu le permit să ia medicamente pe cale orală, spray-urile sunt indicate pentru îmbunătățirea potenței. Efectul lor începe în câteva minute de la utilizare. Efectul poate dura aproximativ douăsprezece ore. Aerosolul îmbunătățește circulația sângelui și crește sensibilitatea terminațiilor nervoase.
Aditivi biologic activi
Avantajele utilizării suplimentelor alimentare sunt componentele naturale incluse în compoziție, ceea ce permite mai puține efecte secundare. Cu toate acestea, medicamentele nu au fost suficient studiate și eficacitatea utilizării lor variază de la persoană la persoană.
Metode de medicină tradițională
Există un număr mare de rețete de medicină tradițională pentru a preveni dezvoltarea prostatitei.
- În fiecare zi trebuie să mănânci semințe de dovleac, aproximativ 30 de bucăți, cu o jumătate de oră înainte de masă. De asemenea, 0, 5 kg de semințe măcinate pot fi amestecate cu un pahar de miere și formate în bile de mărimea unei nuci. În fiecare zi trebuie să dizolvați 1-2 bile.
- Frunzele și coaja de alun sunt preparate timp de 20-40 de minute. Luați 200 ml pe stomacul gol. decoct în fiecare zi.
- Cojile de castane sunt preparate și luate în loc de ceai. De asemenea, pentru a preveni inflamarea prostatei, puteți lua 1 lingură în fiecare zi. lingură de suc de soc înainte de mese.
Cea mai bună prevenire a bolii este menținerea unui stil de viață sănătos și relații sexuale regulate. Puteți începe să luați medicamente numai după consultarea unui medic. La urma urmei, orice medicament are efecte secundare, care pot provoca rezultate nedorite sub formă de alergii și alte complicații.
Cum poate ajuta nutriția?
- Ciocolată– teobromina și feniletilamina active biologic în compoziția sa cresc libidoul. Este sănătos să mănânci ciocolată neagră neagră cu 65% cacao sau mai mult. Este mai bine să ignorați umpluturile (în special cafeaua), lăsând nucile drept excepție.
- Oua de prepelita– creste dorinta sexuala datorita continutului de fosfor, fier si aminoacizi. Este benefic să le consumi crude, până la patru bucăți pe zi.
- Ouă de găină– mai săracă ca compoziție în comparație cu prepelițele, dar mai accesibile pentru alimentație. Combinația de ouă prăjite cu ceapă și piper negru îmbunătățește potența unui bărbat. Nu se recomandă consumul crud.
- Perga– un excelent produs apicol, reprezinta polenul prelucrat de albine. Este bogat în proteine, carbohidrați și ajută la creșterea secreției de testosteron la nivelul corespunzător. Norma zilnică ajunge la 10 g; folosiți pâinea de albine cu prudență dacă sunteți intolerant la miere sau aveți alergii.
Tratamentul impotenței vasculare
Impotența vasculară este o tulburare erectilă cauzată de întreruperi ale fluxului sanguin arterial al pelvisului. Boala se dezvoltă pe fondul obiceiurilor proaste și al stilului de viață prost.
Puteți trece prin proceduri de diagnosticare și puteți primi asistență calificată de la specialiști într-o instituție medicală modernă, unde lucrează medici care știu totul despre tulburările sexuale. Au toate echipamentele tehnologice necesare și o experiență vastă care va ajuta la stabilirea unui diagnostic precis și la prescrierea unui tratament eficient.
Impotența de origine vasculară: cauze
Disfuncția erectilă vasculară se poate dezvolta din diverse motive.
- Diabet. Boala poate duce la probleme la nivelul arterelor.
- Hipertensiunea arterială poate avea un impact negativ asupra structurii sistemului vascular.
- Leziunile aterosclerotice pot duce la scăderea fluxului sanguin.
- Bolile cardiovasculare duc la scăderea umplerii cu sânge în corpurile cavernoase ale organului genital.
- Leziunile în zona inghinală pot duce la afectarea circulației sângelui în zona pelviană.
- Operații chirurgicale la nivelul zonei inghinale sau a sistemului genito-urinar.
- Consumul de alcool, fumatul de tutun, consumul de alimente grase, alimente prajite.
- Modificări legate de vârstă.
- Un stil de viață sedentar duce la formarea de procese stagnante în vasele de sânge.
- Factori ereditari.
Simptome și semne
- erecție insuficientă, chiar și în cazurile de condiții puternice de stimulare;
- ejaculare rapidă – chiar înainte de începerea intimității sexuale;
- lipsa erecțiilor de noapte și de dimineață.
Disfuncția erectilă vasculară: tratament
Tratamentul impotenței vasculare este prescris numai după ce a fost stabilită cauza dezvoltării acesteia.
Particularități
Când se dezvoltă patologia, este prescris un tratament complex, care ar trebui să includă administrarea de medicamente care vizează dilatarea vaselor de sânge situate în zona corpurilor cavernosi ale organului genital.
Tratamentul impotenței vasculare ca supliment poate fi efectuat folosind proceduri fizioterapeutice.
Dacă este necesar, pot fi prescrise intervenții chirurgicale de instalare a microprotezelor.
Droguri
Tratamentul medicamentos al impotenței vasculare la bărbați este inclus în programul terapeutic obligatoriu. În acest caz, medicamentele sunt selectate pe baza naturii procesului patologic și a tabloului clinic.
- Inhibitori ai fosfodiesterazei de tip 5. Medicamentul are un efect de stimulare și crește lumenul în zona vaselor arteriale.
- Statică. Acțiunea acestor medicamente vizează combaterea depozitelor aterosclerotice.
- Antispastice, blocante ale receptorilor alfa1-adrenergici. Medicamentele pot reduce tonusul vaselor arteriale, ducând la umplerea sângelui și creșterea funcției erectile.
Inhibitori ai fosfodiesterazei de tip 5
Acest grup de medicamente este prescris mai întâi. Tratamentul PDE-5 apare pentru orice tip de disfuncție erectilă vasculară. Acest grup de medicamente este considerat cel mai eficient și obligatoriu pentru utilizare.
- Componenta activă a medicamentului este sildanafilul. Acest remediu a fost eficient în mai mult de 82% din cazuri. Medicamentul este luat într-un volum de 25 până la 100 mg cu o jumătate de oră înainte de actul sexual. Doza poate fi ajustată de un specialist. Contraindicațiile pentru administrarea medicamentului sunt: vârsta minoră, reacții alergice la componente, utilizarea combinată cu medicamente similare sau băuturi alcoolice.
- Ingredientul activ este vardenafilul. Medicamentul este prescris pentru dezvoltarea disfuncției erectile de origine vasculară. Doza este prescrisă individual și variază de la 5 la 40 mg. cu o jumătate de oră înainte de începerea actului sexual. Contraindicații: adolescenți sub 16 ani, intoleranță la componente, combinație cu alcool.
- Ingredientul activ este tadalafilul. Luați capsule cu 20 de minute înainte de actul sexual într-o doză de cel mult 20 mg. Doza poate fi modificată de către medicul curant, ținând cont de severitatea patologiei. Medicamentul nu interacționează cu alcoolul. Restricții: copii sub 18 ani, intoleranță individuală la compoziție.
- Substanța activă este udenafil. Indicația principală este disfuncția erectilă de origine vasculară. Doza este determinată individual și poate varia între 100-200 mg. Utilizați produsul o dată cu o oră înainte de contactul sexual. Contraindicații: intoleranță la compoziție, vârstă mică, combinație cu băuturi alcoolice.
- Componenta principală este avanafilul. Doza unică recomandată este de 50 mg. Dacă este necesar, doza poate fi ajustată de medicul curant. Luați medicamentul cu 30 de minute înainte de actul sexual. Restricții: sucuri pe bază de grepfrut și fructe, reabilitare după infarct miocardic și accident vascular cerebral (primele șase luni), tensiune arterială crescută sau scăzută, prezența ulcerelor la nivelul stomacului, structura anormală a penisului (curbură).
Înainte de a lua unul dintre medicamente, trebuie să consultați un specialist și să citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare a medicamentului.
Înainte de a lua suplimente alimentare, trebuie să consultați medicul pentru a evita efectele secundare sau reacțiile de intoleranță.
Prevenirea
Urmând măsuri preventive se poate evita dezvoltarea procesului patologic. Un stil de viață sănătos și renunțarea la obiceiurile proaste sunt principalele componente care ajută la prevenirea dezvoltării impotenței de origine vasculară.
Erecție slabă
În medicină, erecția slabă se mai numește și disfuncție erectilă. Erecția depinde de mulți factori, cum ar fi vârsta unei persoane, starea generală de sănătate, nivelurile hormonale, conducerea nervoasă, fluxul sanguin, starea mentală și emoțiile. Erecția slabă apare din cauza influenței unuia sau mai multor dintre factorii de mai sus: de exemplu, numai din cauza stresului sever, echilibrul hormonal s-a schimbat sau, pe lângă influența stresului, s-a deteriorat și fluxul de sânge către penis.
De ce o erecție poate fi slabă?
Probabilitatea apariției disfuncției erectile crește odată cu vârsta. Adică, cu cât bărbatul este mai în vârstă, cu atât mai des pot apărea probleme cu erecția. Cu toate acestea, numai vârsta nu este cauza erecțiilor slabe. Dar afecțiunile și bolile acumulate pot provoca disfuncție erectilă. De exemplu, ateroscleroza.
Majoritatea bărbaților se confruntă cu probleme de erecție din când în când. Cazurile izolate nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare. Uneori, o odihnă bună este suficientă pentru a vă recupera. Dar unii bărbați suferă de disfuncție erectilă persistentă (DE). Aceasta înseamnă că au dificultăți să obțină sau să mențină o erecție suficient de puternică pentru actul sexual.
Dacă erecțiile slabe sunt o problemă persistentă, aceasta provoacă stres, poate afecta încrederea în sine și poate contribui la probleme de relație.
Probleme persistente la atingerea sau menținerea unei erecții- Acesta este un semn al unei boli de bază care necesită tratament.
Dacă sunteți îngrijorat de erecțiile slabe constante, discutați cu medicul dumneavoastră - acesta este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru dvs. , chiar dacă sunteți jenat. Nu ar trebui să-l amânați, deoarece erecțiile regulate sunt necesare pentru a menține țesuturile penisului în formă bună.
Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți în mod continuu:
- Probleme de erecție (erecții slabe)
- Probleme de menținere a erecției
- Scăderea dorinței sexuale
Ce se întâmplă cu penisul în timpul unei erecții
Penisul conține două structuri cilindrice, asemănătoare unui burete, numite corpuri cavernosi. În timpul excitării sexuale, impulsurile nervoase cresc fluxul de sânge către acești cilindri. Fluxul de sânge le face să se extindă, să se îndrepte și să se întărească. Aceasta este o erecție.
Legătura dintre erecțiile slabe și testosteron
Bărbații întreabă adesea despre tratarea erecțiilor slabe cu testosteron. Într-adevăr, o scădere a nivelului de testosteron și dezvoltarea disfuncției erectile pot apărea în același timp, dar asta nu înseamnă că unul îl provoacă pe celălalt.
Testosteronul este un hormon sexual masculin. Dar efectul său asupra mecanismului de erecție nu a fost pe deplin studiat. O scădere critică a nivelului de testosteron și dezechilibrul hormonal rezultat pot provoca, de asemenea, pierderea erecției, dar acesta nu este singurul simptom al acestei afecțiuni. Cercetările arată că mulți bărbați care se confruntă cu o scădere a testosteronului legată de vârstă nu au probleme de erecție.
Prin urmare, dacă nu există alte semne și simptome de testosteron scăzut, atunci tratamentul cu testosteron nu este utilizat și sunt luate în considerare alte cauze de ED.
După 50 de ani, nivelul de testosteron la bărbați scade treptat, dar acest lucru nu provoacă întotdeauna ED
Cauze ale erecției slabe (disfuncție erectilă)
Iată care sunt condițiile și bolile care pot duce la disfuncția erectilă:
- Ateroscleroza (blocarea vaselor de sânge)
- Diabet de tip 2
- Boli de inimă
- Obezitatea
- Mărirea benignă a prostatei
- Hiperlipidemie (nivel ridicat de lipide sau colesterol)
- Hipertensiune arterială (tensiune arterială ridicată)
- Boala cronică de rinichi
- Boli hepatice
- boala Parkinson
- Tulburari de somn
- Niveluri scăzute de testosteron
- Leziuni ale penisului, prostatei sau măduvei spinării
- Scleroză multiplă
- boala Peyronie (formarea de țesut cicatricial sub pielea penisului)
- Cancer de prostată
- Terapie cu radiatii
- Îndepărtarea prostatei
- Chirurgie pentru cancerul vezicii urinare
Ateroscleroza este cauza nr. 1 a problemelor de erecție
Unele medicamente pot provoca, de asemenea, disfuncție erectilă ca efect secundar.
Prin urmare, citiți cu atenție secțiunea „Efecte secundare" din instrucțiunile de utilizare a medicamentelor. Și dacă disfuncția erectilă și scăderea libidoului sunt pe listă, raportați starea dumneavoastră la medicul care a prescris medicamentul. Uneori poți găsi o alternativă. Dacă medicamentul nu poate fi înlocuit sau întrerupt, atunci merită luate în considerare și alte metode de combatere a disfuncției erectile.
Medicamente care pot duce la erecții slabe
- Medicamente antihipertensive (medicamente pentru tratarea tensiunii arteriale)
- Antiandrogeni (medicamente utilizate pentru tratarea cancerului de prostată)
- Antidepresive (medicamente pentru depresie)
- Sedative (medicamente care vă fac somnolent)
- Medicamente pentru ulcere
- Antihistaminice (medicamente pentru răceli și alergii)
- Suprimarea poftei de mâncare
Următoarele tipuri de dependență pot duce, de asemenea, la disfuncție erectilă:
- Fumat
- Consum mare de alcool
- Consumul de droguri recreative
Numărați câți dintre acești factori vă afectează negativ fluxul sanguin și erecția chiar acum.
Problemele psihologice și tulburările emoționale pot provoca, de asemenea, erecții slabe. Este posibil ca o persoană să nu se simtă excitată sexual din cauza unor probleme precum:
- Frica de eșec sexual
- Anxietate
- Depresie
- Probleme de relație, cum ar fi neînțelegeri, lipsă de comunicare sau conflicte
- Stimă de sine scazută
- Stresul (stres profesional, stres financiar, stres legat de activitatea sexuală)
Psihologii și psihoterapeuții lucrează cu succes cu aceste probleme.
Cauzele pierderii libidoului
Există multe motive pentru pierderea libidoului la femei, cum ar fi:
- Problemele într-o relație pot duce la conflicte, care pot duce la pierderea atracției sexuale unul față de celălalt.
- Comunicare slabă – Uneori există o lipsă de comunicare între parteneri, ceea ce le face dificil să aibă încredere unul în celălalt. Din această cauză, nu se simt confortabil să-și împărtășească problemele.
- Probleme sexuale - Unele dificultăți sexuale fizice, cum ar fi disfuncția erectilă, impotența, sexul dureros, uscăciunea vulvară sau mirosul vaginal, pot duce la pierderea libidoului.
- Stresul și anxietatea sunt unul dintre principalele motive pentru a pierde dorința de a avea relații sexuale.
- Unele medicamente și suplimente provoacă, de asemenea, pierderea libidoului ca efect secundar, deoarece au capacitatea de a reduce nivelul hormonilor sexuali. Medicamentele prescrise pentru tratarea hipertensiunii arteriale sunt un astfel de medicament.
- Stil de viață nesănătos, incapacitatea de a avea orgasm, vaginism, depresie, menopauză, sarcină, alăptare, probleme de sănătate precum cancerul, tiroida, diabetul, problemele cardiace, alcoolul etc. sunt cauzele scăderii libidoului la femei.
- Potrivit unor rapoarte, după ce suferiți de coronavirus pot apărea episoade de pierdere mai mult sau mai puțin permanentă a libidoului.
Cum să tratați erecția slabă
Disfuncția erectilă este tratată de un urolog sau androlog. În timpul consultației, medicul pune întrebări care au ca scop clarificarea naturii și cauzelor problemelor de erecție. El va examina penisul și testiculele pentru a exclude sau confirma leziunile vizibile și va testa nervii penisului pentru sensibilitate.
Tratamentul depinde direct de cauze. Fiecare tratament vine cu anumite riscuri și beneficii, pe care medicul dumneavoastră le va explica.
Pentru a face un diagnostic corect, sunt necesare diagnostice de specialitate (echipamente, tehnici, algoritmi de examinare). Într-o clinică specializată sub supravegherea unui specialist, puteți trece la o examinare completă și puteți înțelege clar cauza erecției slabe.
Diverse opțiuni de tratament includ:
Medicamente (tablete).Medicamentele care provoacă erecții puternice tratează cu succes disfuncția erectilă la majoritatea bărbaților. Aceste medicamente provoacă fluxul de sânge către penis.
Dacă un bărbat este diagnosticat cu boli de inimă sau suferă de modificări frecvente ale tensiunii arteriale, atunci astfel de medicamente sunt cel mai probabil contraindicate pentru el. Prin urmare, dacă suferiți de aceste probleme de sănătate, consultați-vă medicul înainte de a lua astfel de medicamente.
Pompe de vid.Acestea sunt dispozitive de erecție cu vid cu tuburi goale care se potrivesc peste penis pentru a aspira aer din interiorul tubului. Această acțiune mecanică crește fluxul de sânge în penis și provoacă o erecție puternică în timpul sexului.
Exerciții:Exercițiile cardio moderate până la viguroase pot ajuta la îmbunătățirea disfuncției erectile. Consultați-vă medicul pentru a afla ce exerciții sunt cele mai bune pentru persoana dumneavoastră.
Tratament pentru pierderea libidoului
Depinde de cauza pierderii libidoului, iar opțiunile posibile includ:
- Alegerea unui stil de viață sănătos.
- Mananca alimente sanatoase si o dieta bogata in vitamine.
- Exercițiile fizice regulate îmbunătățesc libidoul la oameni.
- Meditația joacă un rol important, deoarece gestionează stresul, anxietatea și depresia.
- Terapie medicamentoasă - Există multe tratamente disponibile care sunt sugerate de medic în funcție de starea clinică, cum ar fi terapia de substituție cu hormoni de testosteron.
- Psihologii pot ajuta pacienții care suferă de libido scăzut, mai ales dacă este cauzat de o problemă psihologică.
Consultație cu un psiholog pentru erecții slabe
Dacă cauza erecțiilor slabe sunt probleme psihologice, cum ar fi stresul, anxietatea și depresia, discutați cu partenerul dvs. cu un terapeut, consilier sau terapeut sexual. Există tehnici eficiente care ajută la scăderea problemelor psihologice.
Concluzie
Libidoul sau dorința sexuală variază în mod natural de la persoană la persoană. A avea o pierdere scăzută sau completă a dorinței sexuale nu este neapărat o problemă sau un semn de sănătate. Însă dacă un bărbat sau o femeie dorește să-și crească libidoul, trebuie să urmeze cu strictețe sfaturile medicului enumerate mai sus și, în același timp, pot încerca o serie de metode și remedii populare eficiente care vor fi oferite de specialiștii specializați în tulburări sexuale.